Böcker 2018

Böcker 2018

Tsunamikatastrofen i Lissabon

23:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona

 

En jordbävning inträffade i havet nära Lissabon, Portugal, den 1 november 1755. Man tror att jordbävningen var i närheten av nio på dagens Richterskala. Skalvet inträffade 09.30 på förmiddagen och varade cirka sex minuter. Det orsakade stora skador på staden. En halvtimme efter skalvet kom en flera meter hög tsunami. Mitt i vägen för vågen står Theo och Ramona.

 

Utkommer 2018.

 

 

 

Spöket på Torpa Stenhus

6:e fristående boken i serien Theo- och Ramonaäventyr

 

Omslagsskiss till boken.

 

Händelsen utspelar sig på Gustav Wasas Torpa Stenhus.

 

 

Utkommer 2018

 

 

Staden på andra sidan Pyramiden

3:e boken i serien Staden på andra sidan

 

En ny magiker har tagit makten i landet Hamingja, den magiska världen på andra sidan bubblan. Markus och Matilda lyckades inte ta sig hem till sin egen värld efter sina tidigare hjältedåd. De har förtrollats av en häxa och är nu en råtta och en hund. Trots sina djurkroppar bekämpar de ondskan. Någon de tror är vän visar sig vara fiende, någon som försvårar för dem att bli människor igen. Är de för alltid fast i Staden på andra sidan, eller är pyramiden deras räddning?

 

Utkommer 2018

 

 

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär, tredje boken i serien Tre Hattar

 

Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

 

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

 

Är du redo att förverkliga din dröm?

 

Utkommer 2018

 

 

Den magiska porten vid Färgargården

3:e boken i Färgargårdsserien, fantasy

av Kim M Kimselius med flera författare.

 

Det du håller i handen är en portal till flera författares egna magiska världar. Låt dig inte luras av Färgargårdens idylliska skönhet. Det här är en plats som ingen annan på jorden, här finns öppningen till allt liv. Vid sällsynta tillfällen kan man stöta på något speciellt, ett skimmer, en dold väg, en port. Ta dig i akt, du har blivit varnad!

 

Flera författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vad är det för hemligheter som döljs på Färgargården? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

 

En novellsamling som kommit till efter skrivarkurserna på Färgargården. Skrivkursledare är Kim M Kimselius, som även medverkar med ett flertal noveller. Du kan läsa mer om Kims skrivarkurser på Färgargården här.

 

Utkommer 2018

 

Bokomslaget ännu inte klart