Böcker utgivna 2003

Böcker 2003

Den gömda Inkastaden

cover

4:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Tycker du om Indianer, Inkakulturen, Inkariket, Machu Picchu, Sydamerika och 1500-talet? Då är Den gömda Inkastaden en bok för dig!


Baksidestext:

Det som börjar såsom en vanlig turistresa till den mytomspunna ruinstaden Machu Picchu, förvandlas i en handvändning till en kamp på liv och död för Theo och Ramona, när de av ödets nyck förflyttas tillbaka i tiden, till 1500-talet. Den tid då det starka Inkariket är i upplösning på grund av att conquistadorerna invaderat landet och dödar inkafolket på jakt efter gyllene skatter.


Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar de båda ungdomarna mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?


"Den gömda Inkastaden är en oerhört fängslande äventyrsroman uppbyggd kring en historisk händelse." BTJ, lektör Monica Nilsson.


"Det vårdade språket har ett direkt och vardagsnära uttryck... Genom att berättelsen är spännande och ledigt skriven, kan den inspirera unga läsare att med hjälp av fakta och sin egen fantasi kliva in i berättelsens värld och in i historien." Åbo Underrättelse, Finland, Siv Illman.


"Som vanligt märks det att Kim bedrivit en grundlig research, och ordlistan i slutet av boken är en riktig guldgruva för alla vetgiriga." Blekinge Läns Tidning, Lina Söderström.


"Det här är den mest spännande boken hittills tycker jag. Det händer verkligen något hela tiden." Helena


"Den här boken var riktigt bra! Man kan inte sluta läsa när man har börjat." Skåpet - Folkbiblioteken i Lunds Boktipsblogg


Utkom 2003


Läs mer om Den gömda Inkastaden.