Böcker utgivna 2004

Böcker 2004

Vikingaträl

cover

5:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Tycker du om vikingar är detta en utmärkt bok för dig. Här lär du dig vikingatidens seder, vad de åt, hur de levde och mycket mer. Du kan läsa om den danska vikingahövdingen Harald Blåtand och om Jellingestenen, runstenen som även kallas för Danmarks dopattest. En fängslande berättelse om vikingatiden.


Baksidestext:

Ovädret är över Theo och Ramona innan de hinner reagera och plötsligt ligger de i vattnet tillsammans med sin hund Pluto.


Innan Theo dras ned under vattnet ser han en märklig syn, ett stort skepp med ett fyrkantigt rött segel och en drake i svart på seglet. Runda mönstrade färggranna sköldar på utsidan av båten och i fören sticker ett stort ondskefullt drakhuvud upp! Ett vikingaskepp!


Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har återigen förflyttats i tiden, till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död.


Med debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde Kim M. Kimselius dundersuccé och har alltsedan dess fängslat läsare i alla åldrar med sina detaljrika, spännande böcker. I sina böcker väver Kim samman fakta med fantasi på ett så sinnrikt och fängslande sätt att man inte kan sluta läsa. Kims böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet.


"Vikingatida äventyr skildras av en tydlig allvetande berättarröst som väver in en trovärdig historisk verklighet i fiktionens vävstol. Berättelsen uppbärs av en värme i gestaltningen av huvudpersonerna som fångar läsaren." BTJ, lektör Thomas Storn.


"Författaren varvar historiska fakta med fantasifull fiktion och skapar en fascinerande brokig och spänningsladdad vävnad, som läsaren inte kan ta ögonen ifrån förrän de sista trådarna vävts samman." BTJ, lektör Lars Rask.


"Kim Kimselius har ett fascinerande sätt att skriva som gör att såväl vuxna som ungdomar har stort utbyte av hennes berättelser." Commersen, ansvarig utgivare Peter Enckell.


"Ofta blir berättelserna så spännande att läsaren har svårt att tro att de faktiskt bygger på historiska händelser." Sydöstran, Håkan Kjellgren.


"Det som gör Kim Kimselius böcker speciella är att de tilltalar både vuxna och ungdomar."  BLT, Anders Haraldsson.


Utkom 2004


Läs mer om Vikingaträl.

Tillbaka till Pompeji

1:a fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Kim M. Kimselius debutbok som sålde i 11.000 ex första veckan.


År 79 e.Kr. förintades staden Pompeji av ett vulkanutbrott, när Vesuvius vaknade till liv. Pompeji förstördes och många av stadens invånare och djur dog. I Tillbaka till Pompeji får du följa det dagliga livet i staden fram till vulkanutbrottet. En otroligt spännande bok som du inte kan lägga ifrån dig!


Baksidestext:

Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm.


Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavgjutningarna av dem som dött i vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.


När Ramona plötsligt vaknar ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet! Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte tar sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter.

 


Detta är debutboken som Kimselius gjorde dundersuccé med julen 1997 och gav henne smeknamnet Blekinges Astrid Lindgren. Boken har översatts till flera språk och har läsare i alla åldrar. Kimselius levandegör sakkunnigt historien om Pompeji och tar läsaren med på en fängslande resa genom tiden.

 


"Aftur til Pompei"/"Tillbaka till Pompeji" utsågs som en av de bästa utländska ungdomsböckerna på Island 2009.


"Jag har läst din legendariska bok Tillbaka till Pompeji. Du är en förebild och din bok var så bra så jag började gråta!!!!! Jag håller på att läsa din bok Skräckresan med Titanic och den verkar bra!!! Du är en fantastisk författare och jag vill att du skriver fler böcker. Din bok var grym." Liam Stenson


"Jag önskar jag var 12 år igen, och hade Kim M Kimselius bokskatt framför mig! Hennes spännande, historiska äventyrsböcker måste vara vad varje läshungrig, äventyrslysten unge älskar att sätta tänderna i!" Författare Lisa Hågesen


"Kim M Kimselius - Sveriges svar på Enid Plyton?" Astrid Ahlberg


"Jag har läst ut Tillbaka till Pompeji på 1 dag!! Det är nog rekord för min del. En välskriven och mycket spännande bok som inte går att sluta när man väl börjat. Ruskigt bra bok." Cissigrip.blogg.se


"Kims böcker väver samman historiska fakta med en riktigt riktigt spännande berättelse! ... Just den här boken har en glöd som fångar känslan i Pompeji. Den tar dock slut alldeles för fort!" TI


"Har Blekinge fått sin egen Astrid Lindgren? Efter Kim M. Kimselius debut kan man börja undra." Blekinge Läns Tidning.


"Levandegör historisk miljö... Beskrivningen av personer och omgivning är mycket levande..." Bohuslänningen, Alva Strånge.


"Bok som gör dig klok... Ett kul sätt att lära sig..." Mitt Livs Novell


"Vilken succé! Kim M. Kimselius debutbok 'Tillbaka till Pompeji' har sålt i många tusen exemplar." Hemmets Journal, Kristina Olsson.


"Den här boken är jättebra! Spännande, rolig, sorglig och lite hemsk - precis som en riktigt bra bok ska vara!" Allers


"Spänningen växer genom oväntade vändningar..." Åbo Underrättelse, Finland, Siv Illman.


"Årets mest framgångsrika svenska ungdomsbok 'Tillbaka till Pompeji'." Smålandsposten, Ann Cathrin Bloom.


"Det jag gillar med Kimselius böcker är just det att jag vet att hon lägger ner otroligt mycket tid på att forska i ämnet, att allting i boken är baserat på fakta, på händelser som faktiskt utspelat sig på riktigt." Helena på Citronodlingen


"Detta är debutboken som Kim M. Kimselius gjorde dundersuccé med julen 1997 och gav henne smeknamnet 'Blekinges Astrid Lindgren'."


Utkom 1997 på B. Wahlströms förlag och som omarbetad nyutgåva 2004 på Roslagstext förlag


Läs mer om Tillbaka till Pompeji.