Böcker utgivna 2005

Böcker 2005

Svarta Döden

cover

6:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Digerdöden/Svarta Döden härjade i Europa på 1300-talet. I staden Florens sägs nära 100% av stadens invånare ha dött av pesten. Detta är en fängslande bok som realistiskt skildrar pestens framfart i Florens. Boken är uppbyggd runt riktig fakta, liksom samtliga böcker om Theo och Ramona.


Baksidestext:

Det är Pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Det är en ohygglig katastrof som drabbar Europa.


Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar mitt i den pestsjuka staden. Där träffar de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon till slut avslöjar den för Theo och Ramona, är det något så fruktansvärt att de knappt tror att det är sant. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med Svarta Döden.


"Jag har läst Svarta döden med 4:or och 5:or, dom älskade den! Vi lärde oss om Medeltiden, ökade läsförståelsen och höjde läsnivån."  Paula Stråhed


"...Griper tag i läsaren, som inte kan låta bli att bry sig om personerna och om hur de ska klara sig... Svarta Döden är den bästa av de sex böckerna om Theo och Ramona." BTJ, lektör Thomas Storn.


"Det märks att Kimselius gjort en omfattande research inför den här boken vilket gör att miljöer och händelser känns obehagligt trovärdiga. Språket flyter fint och spänningen hålls på topp genom boken. Liksom tidigare böcker av Kimselius kommer säkert också denna bok att lånas ut flitigt." Biblioteket i Focus, Bibliotekarie Ulrika Thorbjörnsson.


"Kim Kimselius gör ingen läsare besviken... Man kan inte lägga den ifrån sig." Blekinge Läns Tidning, Hanna Josefsson.


"Realistisk fantasy - eller fantastisk realism?" Kvällspostens reporter Bengt Eriksson fascineras av Kims tidsresor för ungdomar i alla åldrar."


Utkom 2005


Läs mer om Svarta Döden.

Jag är ingen häxa

2:a fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Tycker du om häxor och vill lära dig mer om häxförföljelsens tid och häxprocesserna, då är denna bok perfekt för dig. Samtidigt som du följer Theo och Ramona under 1600-talet, lär du dig mycket om den tidens örtmediciner och vidskepelser. En bok du har svårt att lägga ifrån dig.


Baksidestext:

"Nej, inte nu igen!" ropar Ramona förskräckt!


Theo vet precis vad som får henne att skrika: En ny tidsresa! Vart är de på väg?


I nästa stund står de framför ett brinnande bål med en flicka bunden högst upp. Utan att tveka reser de en stege mot bålet. Ramona kilar upp och tar loss flickan.


Människorna runtom står som förstenade och ser vad som händer. Men när Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. De har kommit till häxförföljelsens tid. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.


"Det här är en bok där man verkligen får inblick i den tidsperiod som boken utspelar sig i. Det är nästan som en faktabok eller som en skolbok men det är skrivet på ett sådan sätt att det aldrig blir tråkigt." Pockethexan


"Jag har precis läst färdigt "Jag är ingen häxa", och låt mig påminna dig att du är en förbaskat bra författare! Du överträffade dig själv verkligen i den här boken." Alexander Nilsson


"Jag sträckläste boken och än en gång har du lyckats fängsla mig som läsare med dina berättarkonster." Katarina Söderberg


"Spänning från sida till sida. En bladvändare värd att läsa. Nyttig också eftersom den tar oss tillbaka till häxornas tid. Superbra helt enkelt. Gillas Kims sätt att skriva!" Ciccigrip.blogg.se


"En spännande bok för slukaråldern." BTJ, lektör Agneta Warheim.


"Tempot är högt och händelseförloppet är spännande på ett klart lockande sätt." BJT, lektör Gunnar Åberg.


"Förflyttningar i tiden, historiska händelser och en hel del magi ingår i Kimselius bokidé. En idé som hon utan tvivel haft framgång med... De jag pratat med älskar Kimselius böcker, läser allt och vill ha mer. Utan tvivel det viktigaste för en författare!" Blekinge Läns Tidning, Kulturredaktör Jane Betts.


Utkom 2005


Läs mer om Jag är ingen häxa.