Böcker utgivna 2006

Böcker 2006

Snapphanar

cover

7:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


I Loshultskuppen lägger snapphanarna beslag på större delen av Karl XI:s krigskassa, bestående av 250 vagnslaster med silver och kopparmynt. Händelserna börjar på 1600-talsgården Sporrakulla gård, som ännu finns bevarad i snapphanebygden.


Baksidestext:

I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna, frihetskämparna i kriget mellan Sverige och Danmark år 1676. Vid en olycka förlorar Ramona minnet och minns inte vem hon är. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna i en strid på liv och död.


"Vi älskade den, för den var så spännande och man kunde inte sluta att läsa den.  Du är en  jättebra  författare!" 6A på Galären Kultur och Musik i Karlskrona.


"Har bara ett ord för denna bok: PERFEKT! Spännande från första till sista sidan, bra öppning, bra handling och snyggt avslut. Med andra ord TOPPEN!" Fil. Mag. Kristina Fridensköld.


"Kimselius ger en levande skildring av snapphanarna i de skånska skogarna. Hon gestaltar på ett bra sätt hur vanliga bönder drabbas av kriget och visar genom sin nyanserade skildring att historia skrivs av segrarna. Det lättlästa språket och den spännande handlingen gör boken till ett bra val för läsovilliga pojkar. Den utmärkta ordlistan underlättar för yngre läsare. Boken bör fungera väl i olika temaarbeten." BTJ, lektör Agneta Warheim.


"Snapphanebok som ingen bör gå miste om." BLT, Hanna Lindbom.


"Boken är fylld med spännande vändningar och de fantastiska skildringarna fängslar från första sidan." Sofie Magnusson, Commersen.


"Otroligt! TOPPEN! Den är så perfekt. DEN ÄGER!!!" Aziza Tariq Mirza.


Utkom 2006


Läs mer om Snapphanar!