Böcker utgivna 2007

Böcker 2007

Giljotinen

cover

8:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Kronprins Louis-Charles, Drottning Marie-Antoinette, samt vanliga personers öden under franska revolutionen, får du ta del av i den här fängslade skildringen av olika människoöden i 1700-talets Paris. För att snabbt kunna döda många människor, uppfanns giljotinen, ett löpande-band-mordredskap.


Baksidestext:

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung, Ludvig XVI, med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken.


Följ kronprins Ludvig XVII och drottning Marie-Antoinettes öde, i denna mycket dramatiska historiska äventyrsroman, som utspelar sig under franska revolutionen.


"Kim har åstadkommit en strålande, väl historiskt underbyggd äventyrshistoria." Annelie Nilsson.


"En levande beskrivning av revolutionen... Med fakta insprängt på ett naturligt sätt. Boken passar utmärkt för den som älskar historiska berättelser med äventyr och spänning." BTJ, Agneta Blomgren.


"Bokens avslutning är en riktig cliffhanger som manar till fortsatt läsning av nästa bok i serien." BTJ, Anna Wilner.


"Boken var FANTASTISKT bra och jag kunde verkligen inte slita mig ifrån den. Det är absolut den bästa av Kims böcker." Christoffer van Woensel.


Utkom 2008


Läs mer om Giljotinen.