Böcker utgivna 2008

Böcker 2008

Riddarsvärdet

cover

9:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet.


Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid.


Planer smids om ond, bråd död, vilket även inkluderar Theo och Ramona.


"Med sin skickliga berättarteknik skildrar Kim livet på riddartiden, samtidigt som hon för berättelsen vidare på ett spännande sätt som fångar läsaren från början till slut." Kristina Fridensköld.


"Kim har än en gång lyckats fånga tiden och andan i en spännande berättelse!" Annelie Nilsson.


"Miljön är väl beskriven med många detaljer som gör historien levande." BTJ, lektör Agenta Warhe


"Det är drivet berättat och spännande." BTJ, lektör Thomas Storn.


"Med välskildrad miljö och en historia som griper tag i läsaren från första bladet till det sista har Kimselius på nytt lyckats ta upp en del av historien på ett nytt sätt och i en vinkel som engagerar läsaren." A.M. Silverspeg


Utkom  2008


Läs mer om Riddarsvärdet.


Det glömda kriget 1808-1809

10:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Hur många vet att Finland och Sverige var ett enat land i över 600 år? Vet du att Finland fick sitt namn av ryske tsar Alexander I, när han erövrade Finland ifrån Sverige? 2009 hade Sverige haft fred i 200 år.


Det och mycket mer om kriget i Sverige/Finland får du veta när du läser den otroligt spännande boken "Det glömda kriget 1808-1809". En bok alla borde läsa för att lära känna sin historia.


Baksidestext Det glömda kriget 1808-1809:

"Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent.


När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder.


Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?


"Jättebra! Spännande, fängslande och verkligt." Kristina Fridensköld


"...Händelserna kring Sveaborgs fästning fram till avsättandet av Gustav IV Adolf ger en övergripande bild av krigsutvecklingen och skapar spänning i berättelsen, där både Ramona och läsaren överrumplas ... Det märks att Kimselius själv har blivit tagen av den historiska verkligheten, ett engagemang som gör att hon medryckande kan skildra ett historiskt skeende som idag är ganska okänt." BTJ, lektör Thomas Storn.


"Detta krig, som utspelades för 200 år sedan, då Sverige förlorade Finland blir väl dokumenterat ... En spännande historisk skildring." BTJ, lektör Agneta Warheim.


"Kimselius skriver underbart ... Det är så roligt att läsa varje ny bok av Kimselius." Bokrecensent Lars-Olof Wiksten, Radio Blekinge.


Utkom 2008


Läs mer om Det glömda kriget 1808-1809