Böcker utgivna 2016

Böcker 2016

Döden på Island

21:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Thingvellir, Geysir, Mývatn, Dimmuborgir, glaciärer och vulkaner, allt detta får du uppleva i Döden på Island. Följ Islands historia från de första bosättarna, fram till våra dagar. En historisk äventyrsbok som förutom ett spännande äventyr även ger dig oändligt mycket kunskap om Island. Visste du att Game of Thrones och Ronja Rövardotter är inspelad på många av de platser där boken utspelar sig?


Baksidestext Döden på Island:

Ramona visste att det hon tänkte göra var fel, ändå kunde hon inte låta bli. Hon hade längtat efter att besöka Island.


Boken om Island låg där. Ramona grep tag i den. Genast blev hon yr och omgivningen suddig. En ny tidsresa hade påbörjats.


I nästa sekund befann hon sig tillsammans med sina vänner på en karg, blåsig sandstrand. Aldrig hade Ramona kunnat ana all den ondska och död tidsresan skulle föra med sig.


Utkommer september 2016


Läs mer om Döden på Island.

Det osynliga folket på Island

4:e boken i den nya serien Theo- och Ramonaäventyr


Berättelsen handlar om småfolket på Island och tar dig med till Dimmuborgir och Reykjavik. Här finns Huldufólket, alver, älvor, trollpackan Grýla och de tretton Yulepojkarna som för jultraditionen vidare på Island. Här möter du Det osynliga folket  på Island.


I serien Theo- och Ramonaäventyr blandar Kim fantasy och fakta på ett helt annat sätt än hon gör i den historiska äventyrsserien Theo och Ramona.


Baksidestext Det osynliga folket på Island:

I Dimmuborgirs lavafält på Island döljs många väsen bland grottor och klippformationer. Dit kommer Theo och Ramona och blir genast indragna i Det osynliga folkets värld. Yulepojkarna är i fara och då även den isländska julen. Trollpackan Grýlas hunger är så stor att hon äter precis vem som helst, alvbarn, människobarn, Theo och Ramona.


Magi samt isländska traditioner och mytologier vävs samman till ett rafflande äventyr för Theo och Ramona.


Utkommer september 2016


Läs mer om Det osynliga folket på Island.

Staden på andra sidan - Fjäderpennan

2:a boken i serien Staden på andra sidan om Markus och Matilda


Mitt i en rytande storm börjar den magiska kompassen vibrera och varnar för fara i landet Hamingja. Markus och Matilda tar sig igenom den skimrande bubblan, till staden på andra sidan. Där inser de att Fjäderpennan, som styr över liv och död, används av HAN, en person som regerar genom ondska.


Häxan Teckla spinner planer för Markus och Matilda, och iakttar dem genom lövverket. Över dem svävar HANS allseende ögon. Hur  ska de lyckas ta Fjäderpennan och rädda stadens invånare från ondskan, när HAN ser allt de gör?


Utkom maj 2016


Läs mer om Staden på andra sidan Fjäderpennan.

Mördande foto

Mördande foto, thriller


Klassen får besök av en författare. Hon vill gärna fotografera eleverna. Marina vet att hennes mamma har förbjudit henne att lägga ut bilder på nätet. Marina har glömt varför. När de den här dagen har en vikarie som inte känner till fotoförbudet, tar Marina chansen att få vara precis som alla andra. Hon går med på att bli fotograferad och få bilden utlagd på författarens blogg, utan att ha en aning om de skrämmande konsekvenserna.


"Kära Dagbok. Jag skriver till dig igen, eftersom det idag har hänt något läskigt, sorgligt och samtidigt väldigt spännande. Men allra mest skrämmande. Så här var det..."


Utkom maj 2016


Läs mer om Mördande foto.

Färgargårdens andar

Färgargårdens andar, novellsamling

av Kim M Kimselius, Titti Nilsson, Ulla Adamsson, Christina Gustavson, Anni Svensson, Beatrice Nyström, Marianne Toftebjörk, Raisa Uotila, Lotta Karlsson Strömberg, Maria Attestål, Emma Sturesjö, Dominiq Lindsol, Lotta Gunnarsson, Eva Franksson Colliander, Michaela Larsson, Mari Jagdell och Jenny Holmström


En novellsamling som kommit till efter skrivarkurserna på Färgargården sommaren 2015. Skrivkursledare är Kim M Kimselius, som även medverkar med ett flertal noveller. Du kan läsa mer om Kims skrivarkurser på Färgargården här.

 


Baksidestext:

Det är något magiskt med Färgargården. Direkt någon sätter foten innanför dörren börjar det hända saker. Människor passerar revy, livsöden flyter ihop och orden flödar. Vad hände egentligen här för länge sedan? Vad är det för speciellt med den gamla gården som gör att ingen lämnas oberörd?


Sjutton författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vem är det som fortfarande finns kvar i huset, efter flera hundra år? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.


Utkommer september 2016


Läs mer om Färgargårdens andar.

10 misstag författare gör

10 misstag författare gör, handbok i skrivandet

av Kim M. Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson


Misstag kan vara dyra, onödiga, roliga eller en förutsättning för att man ska lära sig.


Här delar författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson med sig av sina och andras värsta och bästa grodor för att du ska kunna undvika åtminstone några av misstagen.


Vem av oss blev blåst på ersättningen för sin första  bok? Vem tappade underbyxorna på väg till en intervju  på bokmässan? Vem är sådan perfektionist att boken aldrig blir klar?


Tillsammans har bokens författare 34 års erfarenhet från bokbranschen.


Sagt om Kim: ”Kim är en ambassadör för läslusten, glädjen och för det skrivna ordet.”

Sagt om Kristina: ”Kristina är en pärla; erfaren, trevlig och dessutom mycket rolig.”

Sagt om Lennart: ”Lennart skriver lättläst, underhållande och initierat om ämnet.”


Recensioner av 10 misstag författare gör:

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


Utkommer september 2016


Läs mer om 10 misstag författare gör.