Böcker 2021

Böcker 2021

Hotet mot Venedig

25:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona


Osynlig för ögat. Förödande för mänskligheten. I århundrade efter århundrade återkommer den. Ibland utrotar den hela städer och byar, lamslår samhället och ställer allt på ända. Ingen går säker. Pesten. Digerdöden. Svarta Döden. Corona. Covid19. Kärt barn får många namn. Även en liten bacill kan ståta med flera namn.

I slutändan är det ett enda ord som gäller för dem alla: Pandemi!


Theo och Ramona möter ett översvämmat Venedig när de anländer till staden. Som om inte det räckte drabbas hela världen av coronapandemin och Italien stängs ner. När de tror att det värsta har hänt, inser de att mardrömmen bara har börjat. Pestön Poveglia utanför Venedig knyter ihop deras öden när de skiljs åt genom tidsförflyttning.


Den ena har kommit till den pestsmittade staden år 1576, den andra tvingas uthärda Covid19 i ett främmande land. Ovetande om den andres öde, kämpar båda för sina liv. Oavsett vad de gör står de framför döden i form av en fruktansvärd pandemi. Men ödet har fler överraskningar i beredskap för dem.
Utkom 2021


“Jag vet att jag varje gång säger att det här var den bästa, men den här gången var det något extra. Genom jobbet har jag levt nära Covid19 sedan nästan innan den blev känd här i Sverige. Funderingarna som Ulrika har om pandemin och vad som händer, känner jag igen väl. Att få uppleva Venedig genom dina beskrivningar var fantastiskt! Känns som om jag har varit där. Nu måste jag åka dit och uppleva staden i verkligheten. Kan erkänna att många tårar föll när jag läste boken. Varje kapitel slutar på ett sätt så man inte kan låta bli att läsa vidare.” Jessica Bengtsson


"Efter snart två år med coronapandemin är det intressant att påminnas om att världen varit med om liknande situationer tidigare, med ödesdigert resultat. Kim väver snyggt ihop de två tidsåldrarnas pandemier och berättar levande om Venedigs mörka historia."

Ingela RodehüserLäs mer om Hotet mot Venedig
Kärleken slår klorna i Färgargården

6:e boken i Färgargårdsserien, fantasy

av Kim M Kimselius med flera författare


Kärlek kan vara både himmel och helvete. I den här boken hittar du både ock. Sorg och saknad, död och nytändning... Ja, precis allt det där som bra kärleksnoveller ska innehålla hittar du här. Många fängslande berättelser skrivna av skickliga författare, som håller dig trollbunden genom hela boken.


En novellsamling som kommit till efter skrivarkurserna på Färgargården. Skrivkursledare är Kim M Kimselius, som även medverkar med ett flertal noveller. Du kan läsa mer om Kims skrivarkurser på Färgargården här.


Utkom  2021Läs mer om Kärleken slår klorna i Färgargården